Bed and Breakfast in Schotland.


Algemeen.


Een 'Bed and breakfast' is een typische benaming van een verblijf waar reizigers, vakantiegangers, kunnen eten en overnachten in kamers van een, meestal groot, woonhuis. Vaak verblijft het gezin dat de kamers beschikbaar stelt ook in hetzelfde huis. De gasten hebben hun eigen privé vertrekken. In sommige gevallen is ook een eigen badkamer aanwezig. Zo niet, dan is er meestal een badkamer/toilet dat speciaal voor de gasten is ingericht. De familie dat in het huis woont, hebben zo hun eigen vertrekken. Vaak worden de kamers beschikbaar gesteld om het (gezins)inkomen aan te vullen. Het is ook mogelijk dat het verhuren van kamers in deze vorm het hoofdinkomen vormt van het gezin. Het personeel bestaat hoofdzakelijk uit de gezinsleden van het huis.

Het is natuurlijk mogelijk om meerdere dagen in een B&B te verblijven. Het is wel zo dat men vaak verwacht dat u het grootste gedeelte van de dag niet aanwezig bent. Door de kleinschaligheid van deze service is het goed mogelijk afspraken te maken met het 'management'. Zoals de naam ook al aangeeft wordt 's morgens een ontbijt geserveerd. Vaak gebeurd dat op de slaapkamer maar het kan ook voorkomen dat hiervoor een speciale kamer is gereserveerd. In Schotland wordt meestal een mix geserveerd tussen een continental- of full english breakfast. U moet zelf maar ontdekken wat dat precies inhoud. Als u niet gewend bent smorgens stevig te ontbijten, dan is het raadzaam de kat eerst even uit de boom te kijken. Neemt niet weg dat er altijd iets van uw (ontbijt)gading aanwezig is.

 

Het boeken van een accommodatie.

Op het internet zijn zeer veel mogelijkheden voor het zoeken en vooraf boeken van een B&B accommodatie. We geven hier slechts enkele grote sites aan, maar er zijn er veel meer. Als je zoekt in b.v. google met de woorden 'B&B and scotland' krijg je al meer dan een miljoen hits. Er is dus ALTIJD iets te vinden. Als je dan het kaf van het koren wilt scheiden, raden wij je aan om een B&B te zoeken dat is aangesloten bij, en ook een waardering heeft van de Scottish Tourist Board. Hier vindt je een link naar de site van visitscotland.com dat ook deze hoge kwaliteitsnorm hanteert.

 

Het online zoeken van een B&B accomodatie.

Er zijn onnoemelijk veel B&B op het internet te vinden. We hebben hier de, volgens ons, belangrijkste organisaties opgenomen waar uitstekende B&B's bij zijn aangesloten. Wij vinden de B&B's die aangesloten zijn bij de Scottish Tourist Board een steekje voor hebben omdat de rating zoals gegeven wordt door de board, ieder jaar wordt gecontroleerd en daarmee een bepaalde zekerheid ontstaat m.b.t. de geboden kwaliteit.

 

       

 

 

 

Paragraaf lijn
 

Select Your language
 
 Dutch     English   
Active: Dutch

DFDS Overtocht