Reizen naar Schotland met de boot.

Ga direct naar het Ferry overzicht.

Een voor de hand liggende mogelijkheid om de Noordzee over te steken is natuurlijk met de veerboot.  Er zijn veel mogelijkheden. Ondanks al deze mogelijkheden, is de keuze qua rederijen beperkt. Het kan met een korte boottocht, dan komt men uit in (zuid-)Engeland, en zal over land nog een aardig stuk naar het noorden moeten worden gereisd. Wil je de overtocht in het noorden laten eindigen, dan ben je genoodzaakt een overnachtse bootreis te maken naar b.v. Newcastle.

 

Hier tref je een selectie van mogelijkheden waar wij ervaring mee hebben. Let wel!! Heb je gauw last van zeeziekte, dan is de mogelijkheid dat je dat ook wordt niet uitgesloten. De zee tussen het vasteland en Groot-Brittaniën is niet zo strak als een laken. Erger nog, wij maken regelmatig mee dat bij een matige wind, de schepen 'echt varen'.

line

Alle mogelijke routes.

De volgende veerdiensten zijn beschikbaar om aan de andere kant van de Noordzee te komen:
 


 

line

Ferry overzicht.

Hoek van Holland - Harwich
Comfortabele overtochten naar Engeland! Stena Line heeft dagelijks twee afvaarten van Hoek van Holland naar Harwich. Of u nu kiest voor de nachtafvaart of de dagafvaart, één ding is zeker: u reist zeer comfortabel en voordelig. De schepen zijn voorzien van vele faciliteiten, wat uw reis aangenaam maakt. En uw auto neemt u gemakkelijk mee aan boord van de schepen van Stena Line . Welkom aan boord!

Rotterdam - Hull en Zeebrugge - Hull
Dit is de gemakkelijkste en meest ontspannen manier om van Nederland, België of Frankrijk naar Noord-Engeland te reizen met P&O Ferries én de uren achter het stuur tot een minimum te beperken. Met de nachtovertochten op de twee luxe cruiseferry’s van P&O Ferries kunt u aan boord genieten van fantastisch entertainment en heerlijk eten, en vervolgens van een goede nachtrust in uw comfortabele cabin met douche/toilet. Dankzij de uitstekende wegverbindingen met Noord-Engeland en Schotland is dit een ideale overtocht voor uw vakantie.

IJmuiden - Newcastle-upon-Tyne
Stap aan boord van één van de luxe cruiseferries van DFDS Seaways  voor een ontspannen overtocht naar Noord-Engeland. Dagelijks vertrekt het schip KING SEAWAYS of PRINCESS SEAWAYS om 17.30 uur van IJmuiden naar Newcastle. Dineren, uitgaan, shoppen: eenmaal aan boord bent u gelijk in de vakantiestemming. 's Nachts rust u uit in uw eigen comfortabele hut, terwijl DFDS Seaways  de veerboot naar Noord-Engeland vaart. De volgende ochtend om 09.00 uur komt u aan in Newcastle, Engeland. Vanaf hier rijdt u naar uw bestemming. Schotland ligt op slechts een uur rijden van Newcastle.

Calais - Dover en Duinkerken - Dover
De wereldberoemde overtocht richting "the white cliffs of dover". Zuid-Engeland strekt zich voor u uit en ook Londen is niet ver weg. Door de geringe afstand duurt de vaart nooit langer dan anderhalf a twee uur.
Op dit traject kunt u kiezen uit meerdere verschillende maatschappijen. Door deze concurrentie loont het zeker de moeite ze te benaderen voor het laagste tarief. Tickets kunt u hiervoor aanschaffen bij oa P&O Ferries en Norfolkline/DFDS

Paragraaf lijn
 

Select Your language
 
 Dutch     English   
Active: Dutch

DFDS Overtocht

Stena Line

Overtochten