Reizen naar Schotland met de trein


Naast vliegen en varen is het ook mogelijk om met de trein Schotland te bereiken vanaf het vaste land. Via de kanaaltunnel, die ligt tussen Calais (FR) en Folkstone (GB) kan naar de overkant worden gereden. Deze mogelijkheid houdt over het algemeen een redelijke tocht in.

Eurotunnel Le Shuttle

 

 

Met de auto naar Engeland

 

Als eerste rijd u met auto, camper of motor naar Calais in Frankrijk, vandaar rijdt met de shutletrein van EUROTUNNEL onder het nauw van Calais door om aan te komen in Folkstone. Vandaar kunt u uw reis voortzetten naar het noorden, naar Schotland. Voor de kosten moet u rekenen op een bedrag tussen de €70,= en €100,= enkele reis.
Om Edinburgh te bereiken bent u vanaf Folkstone minstens 9,5 uur met de auto onderweg. Inverness is dan nog zo'n 3 uur verder rijden.

 

Een tweede mogelijkheid is gebruik te maken van de Thalys. Ook dit bedrijf reist vanaf Amsterdam CS direct naar London. Voor nog geen € 100,= enkele reis ben je in London (2e klas). Neem ook de Thalys mee in de  vergelijking van prijzen. 


Extra informatie op DVD.

Er zijn diverse DVD's in de handel die een mooi beeld geven hoe te reizen met de trein vanuit Engeland naar Schotland en vice versa. Vooral Michael Palin heeft een schitterende documentaire gemaakt die het bekijken waard is. Natuurlijk heeft de serie Rail Away al diverse malen aandacht besteed aan de transport mogelijkheden met de trein op de Britse eilanden. Een echte aanrader om eens rustig te gaan bekijken.

 

 

Paragraaf lijn
 

Select Your language
 
 Dutch     English   
Active: Dutch