Reizen door Schotland met een huurauto.


 

Als je de auto thuis laat en je wilt het e.e.a. van de omgeving in Schotland zien dan is het raadzaam een auto te huren. Als je goed oplet dan heb je voor een heel redelijk bedrag een mooie auto tot je beschikking. Een auto huren in Nederland is gewoonweg onverstandig omdat dit over het algemeen duurder is dan een auto huren aan de overkant van de Noordzee. Zowel bij de luchthavens als bij de terminals van de diverse ferry maatschappijen zijn mogelijkheden te over.

 

Sixt

Nu blijkt dat er op een markt waar veel te doen is, de concurrentie het hardst is. Ook op de autoverhuurmarkt. Voor ons, als consument, is dat natuurlijk zeer gunstig. Daar kunnen wij heerlijk van profiteren.
Sixt heeft het net iets beter verzorgd dan de meeste van zijn concurrenten, maar daarom betaal je ook net iets meer voor. Wij adviseren om te gaan vergelijken op de bijkomende kosten zoals het afkopen van de hoge eigenrisico, de mogelijkheid om een tweede bestuurder aan te wijzen, de schoonmaakkosten, etc. etc. Het is in het algemeen zo geregeld dat er vanaf het vliegveld of ferryterminal een speciaal busje rijd naar het autoverhuur bedrijventerrein. Vaak zie je dat de gezamenlijke autoverhuur bedrijven zo'n dienst hebben opgezet. Afhankelijk van het vliegveld, of ferry terminal, waar je aankomt is dit vervoer gratis of je betaald tot maximum €2,00 pp.
 

Veel keuze.

Een auto huren voor je verblijf in Schotland is echt zeer gemakkelijk. Natuurlijk helemaal als je gaat vliegen naar Edingburgh of Glasgow. De volgende bedrijven hebben een 'rental point' op de diverse luchthavens binnen Schotland: Sixt, Hertz, Alamo, Europcar en Budget. Via WorldTicketCenter huur je een auto van SunnyCars.

 

Het verkeer


Reizen met de auto of motor in Groot-Britannië is net even iets anders dan in ons eigen land. Daarom is er een speciale verkeer pagina opgesteld waar u meer over dit onderwerp kunt lezen.

 

 

Paragraaf lijn
 

Select Your language
 
 Dutch     English   
Active: Dutch