Verblijven in een cottage in Schotland.


Wat is nu eigenlijk een cottage? In het nederlands zeggen we vakantiehuisje of vakantiewoning, in Schotland heet zo'n huis een cottage. In al de jaren dat wij naar Schotland gegaan zijn en een cottage hebben gehuurd, is ons nog nooit iets overkomen dat we het slecht aantroffen. Het was altijd goed schoon en verzorgd. Per keer verschilde het wel eens qua inrichting, maar over smaak mag worden getwist. Bij de één was een goed werkende TV met vele zenders, bij de ander stond een televisie met een sprietje waar absoluut niets op te ontvangen was. Dat is ons echter slechts één keer overkomen.

Verhuurmaatschappijen.

Wij geven hieronder enkele adviezen over verhuurmaatschappijen waar je een cottage kan huren. De meeste bedrijven hebben deze cottages NIET in bezit. Deze zijn gewoon in bezit van particulieren of lokale investeringsbedrijven die deze vakantiewoningen verhuren via een verhuur maatschappij. Deze verhuur bedrijven handelen de administratieve rompslomp af. Ook hebben deze bedrijven de verantwoordelijkheid ten opzichte van de klant dat de kwaliteit van het huisje voldoet aan bepaalde standaards. Deze liggen over het algemeen erg hoog. Het is uitgesloten dat u via deze maatschappijen in een krot of slecht onderhouden cottage terecht komt. Deze maatschappijen controleren ieder jaar weer de staat van de cottage en de kwaliteit van de service.

 


Met meer dan 2000 vakantiehuizen/cottages is Atraveo één van de grootse Nederlandse aanbieders  van cottages in Schotland. Atraveo vertelt u, hoe voorgaande vakantiegasten een vakantiehuis/cottage hebben beoordeeld. Let op de rode vakantiewoningen bij de aanbiedingen en lees de  duizenden vakantiehuisbeoordelingen. Dit is waardevolle informatie over de ligging, het interieur en de totale indruk!

 

 

 

 

 

Op de site van Cottage4you staan honderden cottages te huur in Schotland. Cottage4you handelt de (financiële) administratie af. De echte meerwaarde zit in het feit dat een particulier pas zijn woning mag verhuren via Cottage4you wanneer aan (zeer) veel kwaliteitsvoorwaarden zijn voldaan. En dat merk je pas als je na een heerlijke vakantie weer naar huis gaat. Dan blijkt dat alles naar wens is geweest en je de zorgen thuis hebt kunnen laten. Cottage4you heeft een zeer uitgebreid assortiment qua grote van cottages en qua prijzen. Het is aan te raden om eens te kijken naar de cottages die aangeboden worden op de Isle of Skye. Stuk voor stuk plaatjes van huizen en op 'marvellous' locaties.

 

 

 

Huisdieren. 
Op vakantie met de hond? Zeker niet alle huiseigenaren zijn ervan gedient dat er een huisdier wordt meegenomen. Let daarop om grote teleurstellingen te voorkomen. Vakantie met huisdieren is een unieke website die het voor bezitters van huisdieren een stuk eenvoudiger maakt om een cottage te vinden in Schotland waar je huisdier van harte welkom is.
Vakantie met huisdieren heeft een aanbod van ruim 30.000 hondvriendelijke vakantiehuizen. Helaas staan er slechts enkele tientallen daarvan in Schotland. Dus je zult er snel bij moeten zijn. Het is vanaf nu niet meer nodig dat u voor een vakantie met uw hond tientallen websites bezoekt en uit moet zoeken of deze vakantiehuizen geschikt zijn voor een vakantie met huisdier. 

Waar moet je op letten?


Bij het aangaan van een overeenkomst om een cottage te huren zijn slechts een paar dingen waar je op moet letten.

De huur periode. 
Meestal huur je een cottage van zaterdag (15:00u) tot zaterdag (11:00u). Aan de tijden wordt meestal niet strikt gehouden, maar toch..
 
Gebruik elektriciteit.
Dit kan echt per object (cottage) verschillen. Bij de één is het all in, bij de ander werkt het met een munt apparaat (gemiddeld 1 pond per dag) en bij de derde wordt er aan het eind van de huur periode aan de hand van de stand van de meterkast afgerekend.
 
Is er een winkel in de buurt? 
Wij hebben wel eens meegemaakt dat we echt meer dan 20km moesten rijden om een fatsoenlijke winkel te vinden waar we onze boodschappen konden doen. Dat hoeft absoluut geen probleem te zijn als je toch allerlei tochtjes gaat maken. Kies je ervoor om een langere periode bij je cottage te willen blijven (wandelen) dan kan zo'n rit je toch belasten.
 
Eindafrekening & linnegoed. 
Zijn er nog zaken als borg en kosten voor linnengoed die ter plekke moet worden afgerekend? Meestal zorg je zelf voor (bad-)handdoeken en worden de lakens, afwasdoeken etc. door de verhuurder geregeld. Het is beter dit van te voren te checken, anders zit je mooi zonder of neem je teveel spullen mee.


 

 

 

 

 

Paragraaf lijn
 

Select Your language
 
 Dutch     English   
Active: Dutch

DFDS Overtocht