Hostels & Jeugdherbergen.


Jeugdherbergen verzorgen korte termijn accommodatie voor reizigers. In een jeugdherberg huur je een bed (meestal een stapelbed) in een slaapzaal en je deelt een badkamer, keuken en zitkamer. Vaak zijn er ook privé-kamers aanwezig. In het verleden hadden veel jeugdherbergen een leeftijdsgrens, maar tegenwoordig accepteren ze over het algemeen gasten van iedere leeftijd. In bepaalde delen van de wereld worden mensen die gebruik ervan maken rugzaktoeristen (backpackers) genoemd, vooral in Australië en Nieuw-Zeeland. Een aantal jeugdherbergen staan ook lange termijn verblijf toe. Traditioneel was het verblijf in een jeugdherberg gratis in ruil voor huishoudelijke werkzaamheden. Tegenwoordig komt dit niet veel meer voor, maar jeugdherbergen nemen wel "lange termijn" gasten aan als bijvoorbeeld baliemedewerker in ruil voor gratis huisvesting. Omdat de naam jeugdherberg bij veel mensen nog dergelijke associaties oproept, wordt tegenwoordig steeds vaker de term hostel of bunkhouse gebruikt.


Organisatie.

De grootste internationale keten van jeugdherbergen is de non-profit organisatie Hostelling International (HI) met meer dan 4000 jeugdherbergen in zo'n 80 landen. HI heette vroeger International Youth Hostel Federation (IYHF). De Nederlandse afdeling van Hostelling International heet Stayokay (voorheen NJHC), in België kent men de Vlaamse Jeugd Herbergcentrale (VJH, Vlaanderen) en Les Auberges de Jeunesse (LAJ, Wallonië).
In Schotland is de organisatie SYHA (Scottish Youth Hostels Association) de jeugdherberg organisatie.

 

Enkele ideeen voor een verblijf in Schotland.

Gebruik maken van Hostels is relatief goedkoop. Deze wijze van verblijven in Schotland. is uitstekend geschikt voor jongeren maar ook voor kleine gezinnen. Veel Hostels hebben aparte (gezins) kamers die gehuurd kunnen worden. Ook jongerengroepen kunnen op deze wijze met z'n allen in één (grote) kamer verblijven. Op deze pagina staan genoeg links om een geschikte hostels te vinden. Het is mogelijk om van te voren (online) te reserveren, zodat een complete rondreis van te voren gepland kan Book Hostels Online Nowworden. Ga je liever op de 'bonnefooi', dan vindt je hier genoeg adressen om mee te nemen. Om in Schotland te komen kan je ofwel een (goedkope) vlucht boeken of met de boot gaan of comfortabel met de trein. Vanuit de plaats waar je arriveert kan je of verder liften of je gaat met het openbaar vervoer naar de plek waar vandaan je de rondreis wilt starten.

 

Voordat je op reis gaat is het raadzaam om je eerst even goed te oriënteren op Schotland bijvoorbeeld door er over te lezen. De op deze site aangeraden reisgidsen is daarvoor een goede start.

Book Scotland with Hostelbookers.com

 

Hostel informatie & boeken van accommodatie.

Hieronder vind je een organisatie waar je in ieder geval de hostels kan vinden die eventueel op jou (te volgen) pad voorkomen. Als je zeker bent van je zaak, kan je je slaapruimte alvast reserveren. Let op m.b.t. het wel/niet inclusief zijn van ontbijt en/of avondeten. Dat maakt natuurlijk ook een belangrijk deel uit van de prijs.
Succes met de verdere voorbereidingen.

 

Book Hostels Online Now

 

Paragraaf lijn
 

Select Your language
 
 Dutch     English   
Active: Dutch

Stena Line

DFDS Overtocht