Verblijven in Schotland


Keuzes maken.

Er zijn in Schotland vele mogelijkheden om er gedurende je vakantietijd te verblijven.
Afhankelijk van het budget en de specifieke wensen is er altijd wel een geschikte plek te vinden. We geven hier een opsomming van de mogelijkheden. Per mogelijkheid is een pagina op deze website gemaakt met nadere detailinformatie.
 

Mogelijkheden van verblijven in Schotland:


De reis naar Schotland.

Er zijn dus mogelijkheden genoeg. Er is voor iedereen wel iets te vinden. Op deze website behandelen we ook de reismogelijkheden naar en in Schotland. Want ook daar zijn veel keuzes in te maken. Zo kunt u naar Schotland vliegen, varen of door de tunnel met een shuttletrein bereiken. U kan uw eigen auto gebruiken of, na aankomst met het vliegtuig of de boot, een auto huren. Ook het openbaar vervoer, zowel de trein als de bus, speelt een belangrijke rol bij het maken van de juiste keuzes.
 

Campings & verhuur Stacaravans.

We zijn trots u te melden dat we een aardig compleet overzicht hebben van de campings in Schotland en alle verhuurlocaties van stacaravans. Zo'n 350 campings zitten nu in ons bestand. De meeste van deze campings hebben ook faciliteiten om campers te ontvangen. Misschien ten overvloede, maar we realiseren ons terdege dat we niet compleet zullen zijn, aangezien er ook nog (zeer) kleine campings zijn waar wij de gegevens niet van hebben. Daarom willen we jou vragen om ons op de hoogte te houden wanneer je een camping weet dat niet in ons overzicht voorkomt.
Het is ook toegestaan om 'wild' te kamperen in Schotland. Er zijn honderden, zo niet duizenden mooie plekje te vinden waar je gewoon je caravan, camper of tent neer kan zetten en heerlijk kan genieten van de vrije natuur.
 


Hotels, pensions, e.d.

Vooral in populaire toeristencentra en in de grote steden is het aantal verblijfsmogelijkheden legio, maar ook elders zal  men altijd wel iets naar zijn gading vinden. Een officiële indeling van hotels in klassen is er niet, maar de Scottish Tourist Board geven wel aanduidingen met sterren: het minste is één ster en het meest luxueuze vijf sterren. Men vindt dit altijd wel aangegeven op uithangborden e.d. De prijzen vallen over het algemeen heel erg mee.

Behalve officiële hotels vindt men ook nog een groot aantal pensions (family hotels, meestal non-licensed, d.w.z. dat er geen sterke drank geschonken mag worden, en dikwijls ook zonder restaurant) en dan natuurlijk de echt Britse instelling: de B&B (Bed and Breakfast). Deze gelegenheden lopen uiteen van complete (kleine) eenvoudige hotels tot aan een enkele kamer dat door particulieren verhuurd worden, maar allemaal hebben zij gemeen dat zij schoon en degelijk zijn, een uitstekend (Engels) ontbijt serveren en bijzonder redelijk in prijs zijn. Er zijn er trouwens ook steeds meer gelegenheden die de traditionele Schotse 'High Tea' (dit wil zeggen het avondmaal) verzorgen. Wil men liever voor zichzelf zorgen, dan is er ook nog een overvloed aan appartementen, cottages, bungalows, vakantiehuisjes en stacaravans. Over heel Schotland verspreid zijn er verder zo'n 120 (jeugd)herbergen, hostels, Bunkhouses die open staan voor leden van aangesloten verenigingen maar ook voor de vrije toerist. Een andere mogelijkheid voor jongeren is een verblijf tijdens de vakantie (van juli tot eind september) op een van de Schotse universiteiten. Op dit gebied zijn er ook een aantal kostscholen, godsdienstige groeperingen en dergelijke die accommodatie bieden.

Paragraaf lijn
 

Select Your language
 
 Dutch     English   
Active: Dutch