Kamperen in Schotland met een tent of caravan.


Ga je met een tent of caravan op pad, dan kan je kiezen om te gaan 'wild kamperen'. Trekkend door het mooie land, per voet, fiets, motor of auto en je spullen opzetten daar waar jij denkt dat het mooi is om je vakantie door te brengen. Er zijn een paar regels waar je even aandacht voor moet hebben, maar dat valt reuze mee.

Ook kan je kiezen voor één van de vele campings in Schotland. Er is een zeer gevarieerd aanbod van campings. Net als overal in europa kan je kiezen tussen een klein parkje bij een boerderij tot een, van alle toeters en bellen voorzien zijnde, vakantieparadijs.

Als je eenmaal onderweg bent is het altijd handig om enig informatie mee te nemen m.b.t. de Schotse campings. Er zijn enkele handige boeken op de markt die je eigenlijk bij je MOET hebben wil je niet uren bezig zijn om een camping of een andere locatie te zoeken.
Hieronder een (kleine) selectie aan boeken die uitstekend geschikt zijn.


Camping overzicht

Met behulp van de tool GOOGLE-MAP hebben we de ons bekende campings voor jou op de kaart van Schotland gezet. Wij zijn ons bewust dat deze opsomming niet compleet zal zijn. Daarom willen we je vragen ons informatie te sturen van de camping die jij wel kent, maar niet bij ons staat aangegeven.

Enig uitleg bij gebruik van GOOGLE-MAP:
Rechts op het scherm zie je de namen van de campings. Op de kaart staan de campings aangegeven. Je kan op de betreffende ballon klikken voor verdere informatie dat zal verschijnen. Bij iedere camping hebben we de site opgenomen waar meer informatie over de camping te vinden is.
M.b.v. de 'controls' aan de linkerkant kan je in- of uitzoomen op de landkaart. Rechtsboven op de kaart kan je het landschap van de kaart in beeld brengen. Ik moet eerlijk zeggen dat de andere weergaves niet echt duidelijker zullen zijn dan de gewone landkaart. Probeer het maar eens.
We hebben de kaarten opgesplitst per regio zodat het nog overzichtelijker is geworden.


Naar het overzicht

Zorg voor goede spullen!!

Kamperen in Schotland verschilt niet veel met kamperen in Nederland. Het weer kan er net zo mooi zijn maar ook net zo lelijk. Als het waait, dan is de wind meestal wel ontstuimiger dan in Nederland. Dat betekend dat de tent van goede kwaliteit moet zijn, en goed vastgezet moet kunnen worden. Als je in het wild kampeert, zal je, om teleurstellingen te voorkomen, goed voorbereid moeten zijn.
Let wel!!! Goedkoop hoeft niet altijd duurkoop te zijn, maar let wel goed op. Het is erg zuur als je in Schotland achter komt, dat je spullen niet voldoen aan de eisen dat het land nu eenmaal stelt aan het materiaal.

Paragraaf lijn
 

Select Your language
 
 Dutch     English   
Active: Dutch

DFDS Overtocht

Voordeel bij bol.com